Culitrend: lekker gezond

Door De Redactie

Een gezonde levensstijl vinden we steeds belangrijker, en ook restauranthouders en de voedingsindustrie spelen daarop in.

• Meer en meer mensen eten tegenwoordig gluten- of tarwevrij – boeken als De voedingszandloper en Broodbuik hebben daar zeker wat mee te maken. Maar of je het nu doet omwille van een aandoening zoals coeliakie of gewoon omdat je denkt dat het gezonder is, feit is wel dat restauranthouders er meer en meer op inspelen. Gerechten zonder gluten worden vaker met een symbooltje aangeduid op de kaart, en zelfs de festivalganger kan glutenvrij eten op festivals zoals Tomorrowland.

Op zoek naar glutenvrije recepten? Klik hier.

• Ook wie veganistisch eet – dat wil zeggen: wie geen producten van dierlijke oorsprong eet – vindt steeds vaker z'n gading op de menukaart. En in de supermarkt zie je dat het aanbod plantaardige zuivel (sojadrinks, haver- en amandelmelk…) steeds uitbreidt.

Klik door voor recepten met sojamelk

Klik door voor recepten met rijstmelk

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."