Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze 7 Aziatische ingrediënten moet je in huis hebben

Door De Redactie

Van sojasaus tot koriander… Wij selecteerden 7 Aziatische ingrediënten die je altijd in huis moet hebben.

©Wout Hendrickx

Sojasaus

Gebruik sojasaus in plaats van zout als smaakmaker in soep, gebakken rijst, dressings of dipsausjes. Ook onmisbaar bij sushi. De glutenvrije variant wordt trouwens tamari genoemd.

Vissaus

Deze zoute saus met diepe smaak wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Vissaus wordt gemaakt van gezouten, gefermenteerde vis (zoals ansjovis en andere kleine visjes) en geeft je gerechten een warme, zilte en diepe smaak. Pas op met gebruik, want de smaak kan al snel overheersen.

Kokosmelk

Kokosmelk wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Dat wordt geraspt en geweekt in warm water. Door het mengsel te filteren in een kaasdoek en uit te knijpen ontstaat kokosmelk. Dankzij zijn zachte, volle en romige smaak is het een onmisbaar ingrediënt in curry’s en soepen.

Gember

Schil de wortel en snij ‘m in plakjes, snipper of rasp ‘m fijn, de smaak is warm en pittig. Je kunt ook gember in poedervorm of gekonfijte gemberbolletjes kopen. Bewaar ‘m in de diepvriezer en snij telkens een stukje af als je het nodig hebt.

Citroengras

Onmisbaar in een curry of soepje. Kneus de stengels en kook ze mee in een stoofpotje of soep. Je kunt ook de kern gebruiken: verwijder dan de buitenste blaadjes en stamp het witte deel fijn in de vijzel.

Koriander

Zowel de blaadjes als de wortels kun je gebruiken. De blaadjes hebben een sterke smaak en aroma. De wortels – met fijne pepersmaak – vind je in currypasta.

Noedels of rijst

Sobanoedels, eiernoedels, wilde rijst of sushirijst... je hoeft geen 10 verschillende soorten in je voorraadkast te hebben staan. Kies je favoriet in de winkel en ga ermee aan de slag.

Nog meer inspiratie…

Partner Content