Doe de foodtest

Door De Redactie

Hoe ga jij om met voedsel? Neem je elke dag je boterhammetjes mee naar het werk of koop je een belegd broodje? Kook je met verse ingrediënten of kies je voor kant-en-klaar? Broederlijk delen wil dat wij inzicht krijgen in de situatie van honger in de wereld. En daarvoor moeten we eerst eens op ons eigen bord kijken...

Broederlijk Delen voert campagne met de slagzin “Geef Molly een kans…en stop de honger “. De campagne wil mensen in Vlaanderen inzicht geven in de situatie van honger in de wereld en hoe wij omgaan met voedsel. 

Broederlijk delen illustreert z'n structurele aanpak van hongerbestrijding via voorbeelden uit Noord-Oeganda. Mee de strijd aangaan tegen de honger betekent echter ook op eigen bord kijken: Hoe ga ik om met voedsel? 

Daarom ontwikkelde Broederlijk Delen in samenwerking met Eva vzw, Velt vzw, Voedselteams, e.a. een leuke en leerrijke test.  Op basis van jouw antwoorden op zeven vragen krijg je je voedselprofiel, met bijhorende tips en suggesties om jouw aankoop –en eetgedrag nog te verduurzamen.

Doe de test

Meer informatie op www.broederlijkdelen.be

Partner Content