Fastfood in stijl: de lekkerste adresjes

Door De Redactie

Is het je ook opgevallen dat er heel wat meer aandacht wordt besteed aan onze hamburgers en hotdogs dan vroeger? Er wordt steeds vaker gewerkt met kwalitatieve producten, en ook de ruimte wordt vaak sfeervol ingericht. Dit zijn onze favoriete adresjes voor een hapje ‘haute’ fastfood: 

Würst

Met op de kaart een worst met pompoenpitten en pijpajuintjes, mag je in Würst meer verwachten dan een doorsnee hotdog. Het nieuwe restaurant van Jeroen Meus is dan ook dé place to be voor een ‘haute’ worst.
Meer info: www.würst.be

• Ball’s ‘n glory

Balls & Glory serveert lekkere gehaktballen die bekend staan om hun heerlijke, vloeibare vulling. Helemaal fantastisch wordt het als je weet dat de ballen stuk voor stuk met de hand worden gedraaid. Mooi meegenomen: Wim Ballieu selecteerde enkele prachtige locaties om z’n ballen te serveren.
Meer info: www.ballsnglory.be

• Roast

In Roast, het nieuwe broertje van De Burgerij, kan je terecht voor een opgewaardeerde burger met écht vlees en verse groentjes, maar ook voor ‘haute’ dogs en andere lekkernijen die het goed doen op de grill.
Meer info: www.roast.be

• Ellis gourmet burger 

De eerste keten die de ‘betere burger’ in ons land introduceerde, mag hier natuurlijk niet ontbreken. De burgers werden 3 jaar geleden al samengesteld door sterrenchefs als Nick Bril en Viki Geunes, en zetten daarmee de trend.
Meer info: www.ellisgourmetburger.com

• Finjan

Voor de lekkerste pita, moet je bij Finjan zijn. Dit restaurant op het Antwerpse Zuid kreeg een mooie 13/20 in de GaultMillau-gids.
Meer info: www.finjan.be

• Falafeltof

In de Antwerpse Hoogstraat verschuilt zich een kleine, maar fijne falafeltent waar je mag kiezen uit de lekkerste toppings. En je mag zoveel nemen als je wil!
Meer info: www.falafeltof.com

• ‘Chez Vincent’

En zelfs de oer-Vlaamse frituur blijft niet gespaard van de haute-trend, want in Brugge opende onlangs Chez Vincent: een frituur waar je garnaalkroketten met verse Noordzee garnalen en vers gesneden frietjes vindt.
Meer info: www.chezvincent.eu

Partner Content