In beeld: de foodtruck van Sweeties on Tour

Deze 10 foodtrucks maken ons blij

Door De Redactie

Als we op een festival déze foodtrucks tegenkomen, maakt ons hart spontaan een vreugdesprongetje.

  1. Lekkere wijnen en Zuiderse hapjes: Ward De Muynck maakte jaren wijn op het landgoed van zijn familie in de Languedoc (Chateau Castigno) tot hij er een Citroën bus kocht. Nu rijdt hij door het land met Le Van Rouge. 
  2. Een stijlvolle espressobar op wieltjes, dat is het gloednieuwe, Brusselse Vroom Vroom Coffee. Koffie voor fijnproevers, biologische sapjes en een gebakje horen er ook bij.
  3. Hou je meer van thee? Dan is de theecaravan van Thees iets voor jou. Homemade ice tea is Katleen’s specialiteit: die is niet alleen lekker, maar ook volledig suikervrij. Tips voor een perfect gezet kopje thee geeft ze er graag bij.
  4. De foodtruck van Sweeties on tour wíl je tegenkomen! Hun specialiteit: een wafel die bestaat uit kleine balletjes. Klinkt misschien niet heel bijzonder, maar je kunt de balletjes afzonderlijk afbreken, waardoor het dé ideale snack is om te delen met vrienden. Ieder kan zelfs zijn ultieme topping kiezen. Yum!
  5. Vanuit z’n truck ‘Jean sur Mer’ overtuigt Jan Kegels voorbijgangers met seizoengebonden, verse visgerechten. Een passie uit zijn kindertijd, want toen al was hij uren in de weer met garnaalnetjes en vislijnen.
  6. Als er een prijs werd uitgereikt voor het kleurrijkste gerecht, dan won Monba gegarandeerd de hoofdprijs. De taco’s van Gilles zijn een streling voor het oog. En ook wat de smaak betreft, zijn ze een absolute voltreffer! De Mexicaanse keuken wordt hier alle eer aangedaan.
  7. Zin in een stevige portie comfortfood? Dan moet je bij Balls & Glory zijn! Onze Libelle-chef Wim Ballieu tuft geregeld met volgeladen truck richting de leukste festivals en evenementen. Steevast op het menu: z’n bekende ballen!
  8. SPOON wil een lekker, vers én gezond alternatief bieden voor het klassieke belegde broodje. En daar slaagt ze in, want haar zoete aardappelburgers zijn getest en goedgekeurd. Met haar knalgele ambulance kan je ze alvast niet missen.
  9. Wie denkt dat het frietkot afgedaan heeft, heeft het mis. Dat bewijst althans de frietfiets! Siem en Roderick bakken er biologische frietjes in een authentieke bakfiets. Hun enthousiasme krijg je er gratis bij!
  10. Monsieur Croque is lief voor de planeet. Hij gaat voor veggie, is creatief met restjes, en deelt zelfs gerecycleerde visitekaartjes uit. En dat is niet alles: zijn tosti’s zijn om van te smullen. Want wat dacht je van een toast met hummus, gegrilde paprika en lente-ui?

Partner Content