Brunswick, Maine, USA --- Mother and daughter work in garden together on sunny day in backyard of rural coastal home in Maine, picking tomatoes --- Image by © Kevin R. Morris/Corbis

Deze voeding verbetert je geheugen

Een beetje vergeetachtig? Boost je brein met deze voedingsmiddelen recht uit de moestuin.

1. Rozemarijn

Heerlijk op de barbecue of bij gebakken aardappeltjes… rozemarijn is een ultieme smaakmaker. Onderzoek van de Northumbria University toont aan dat de geur van rozemarijn het geheugen bij oudere mensen verbetert. De studie zette 150 gepensioneerden in verschillende ruimtes met verschillende geuren: lavendel, rozemarijn en neutrale lucht. Nadien moesten ze een geheugentest invullen. Wat bleek? De ouderen uit de naar rozemarijn geurende kamer presteerden opvallend beter. De geur van rozemarijn zou volgens dokter Mark Moss, hoofd van het departement Psychologie, voor een chemische reactie in het brein zorgen.

Zin in een gezonde schotel? Met dit recept kun je niet missen!

2. Pepermuntthee

Een opkikkertje in de ochtend, maar ook bevorderlijk voor onze hersenen. Hetzelfde onderzoeksteam uit Northumbria University ontdekte door 180 mensen afwisselend pepermuntthee en kamillethee te laten drinken, dat bij de pepermunt een betere geheugenprestatie werd vastgesteld. Pepermunt maakt mensen alerter en verbetert het langetermijngeheugen.

Zin in een verfrissende salade?

3. Fruit en groenten

Meer bepaald jeneverbessen, blauwe bessen, broccoli, tomaten en avocado zijn echte brainboosters. Deze lekkernijen voorkomen hersenschade en helpen tegen dementie. Ze zitten vol met antioxidanten, verminderen DNA-schade én zijn nog eens goed tegen alle ouderdomskwaaltjes.

Lekker veggie met brocolli.

Start de dag goed met een gezonde pannenkoek.

Een verrassend dessertje.

Frisse visjes.

Erg zomers.

 Bron: womanandhome.com. Beeld: Corbis

Partner Content