Hier met de overschotjes van de Sint!

Door De Redactie

Nu Sinterklaas al weer even in Spanje zit, kun je zonder schuldgevoel die chocolade, marsepein en speculaas smelten, verkruimelen of fijnhakken. Je maakt er de lekkerste taarten en cakes mee. 

MET SPECULAAS
Een overdosis speculaas kun je perfect verwerken in een plattekaastaart. Verkruimel de kaneelkoekjes, roer ze door de gesmolten boter en maak er de taartbodem mee. Surf voor de juiste hoeveelheden naar www.libelle-lekker.be en begin er deze middag nog aan. Nog een lekker ideetje: vervang de lange vingers in tiramisu door speculaasjes. Of rasp de koekjes en voeg de kruimels toe aan een appelcrumble-deegje.

MET MARSEPEIN
Restjes marsepein kun je verpakt in huishoudfolie en in een goed afgesloten doos best een tijdje bewaren. Gebruik ze telkens als je cupcakes bakt om je baksels te versieren met strikjes, hartjes,  en – voor gevorderden – bloemetjes. Inspiratie genoeg op www.Libelle-Lekker.be.  Of rol de restjes uit met een deegroller en leg een laagje op de bodem van je appeltaart. Yummie!

MET CHOCOLADE
De lekkerste chocolademelk maak je zelf. Met je Sint-mannetjes dus. Laat 200 g pure chocola zachtjes smelten met een scheutje melk. Voeg er eventueel nog wat suiker of wat extra melk aan toe, en het grote genieten kan beginnen. Of lepel hoopjes gesmolten chocola op een vel bakpapier, duw ze wat plat en strooi er wat muesli over.  Laat afkoelen en smullen maar. Nog makkelijker is om al je restjes chocola te raspen en dan te gebruiken om taarten, tiramisu, of zelfs boterhammen mee af te werken. Een tip voor een feestje? Huur een chocoladefontein en laat je figuurtjes daarin smelten. Serveer met vers fruit, marshmallows, lepelkoekjes om te dippen.  Niet nadenken over de calorieën, gewoon doen!

Partner Content