Is himalayazout nu écht gezonder dan tafelzout?

Door Jolien Thieleman

Heb jij al van himalayazout gehoord? De roze kristalletjes zitten boordevol mineralen, waaronder calcium, magnesium, koper en ijzer. Maar is het ook effectief gezonder dan gewoon, wit zout?

Mineralen

Himalayazout is een natuurzout en bevat heel wat mineralen, in tegenstelling tot tafelzout, wat geraffineerd is. Dat betekent dat vrijwel alle mineralen verwijderd zijn. Sterker nog: tafelzout onttrekt net natuurlijke mineralen uit je lichaam. Alleen al om die reden is himalayazout dus overduidelijk gezonder.

Pure bron

Maar da’s niet de enige reden. Himalayazout is ook vrij van alle giftige stoffen, omdat het van een pure bron komt. Bovendien is het bewezen dat het roze zout je lichaam in balans brengt én je afweersysteem versterkt. Het stimuleert daarnaast je stofwisseling en zuivert je lichaam.

Overdaad schaadt

Himalayazout mag dan wel gezonder zijn, het is en blijft zout. Een te grote dagelijkse hoeveelheid zout – van elke origine – zou namelijk kunnen zorgen voor een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Het is dus raadzaam om er niet in te overdrijven, maar omdat himalayazout van nature al meer mineralen bevat, heb je er ook minder van nodig om dezelfde smaak te verkrijgen.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content