Homemade ananaschutney

Door De Redactie

Zoetzure ananaschutney is heerlijk bij kaas, geroosterd vlees en wild. En zelfgemaakt het lekkerst natuurlijk.

Dit heb je nodig voor 2 potten van 350 ml

  • 1 kg verse ananas
  • 75 g rozijnen
  • 4 cm verse gember
  • 250 ml wittewijnazijn
  • 250 g rietsuiker
  • 1 kl korianderzaadjes
  • 1 kl komijnzaadjes
  • 1 kl kaneelpoeder

Zo maak je het

  1. Schil de ananas, snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Vang het sap op. Schil en rasp de gember.
  2. Meng in een kookpan de azijn met de suiker, koriander, komijn en kaneel. Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker oplost.
  3. Voeg de ananas met het sap, de rozijnen en de gember toe. Laat 30 tot 40 minuten pruttelen, of tot de chutney indikt.
  4. Schep de chutney in steriele bokalen. Schroef er meteen het deksel op en laat ondersteboven afkoelen. Op een koele, donkere plek kun je de chutney enkele maanden bewaren.

Liever een andere chutney? Ontdek onze recepten.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."