In vuur en vlam voor de nieuwste BBQ-hulpjes

Zodra de lentezon schijnt en ook maar een béétje warmte geeft, is het tijd om de barbecue aan te steken. Kies uit de nieuwste toestellen & tools, haal alles in huis voor de heerlijke recepten in Libelle Lekker (nú in de winkel!) en nodig vrienden of familie uit…

 

Barbecook_Edson_2236080000_003.114724

Barbecuen in een stalen vat, hoe leuk is dat? Het XL-rooster van de nieuwe Edson van Barbecook heeft een diameter van maar liefst 47,5 cm en het kuip-in-kuip principe zorgt dat het veilig blijft, ook voor kinderhandjes. Dek je hem af met het deksel, dan maak je er een partytafel van! Verkrijgbaar in rood of zwart. Richtprijs: € 199.

 

kookstel

Wil je een complete outdoor cooking ervaring? Junko van Barbecook kan maar liefst 12 personen in één keer van een stevig maal voorzien. De kit bestaat uit een driepoot met katrol, een vuurschaal met een diameter van 60 cm en een rooster. De richtprijs is € 259, en de set is uitbreidbaar met andere tools, zoals barbecuepan, wok en verschillende sudderpotten.

 

ovenwant

Nooit grillen zonder ovenwanten in de buurt. Het zonnige tintje van dit exemplaar geeft je humeur een instant boost, ook al laat de zon zich even niet zien. (Habitat, € 4,95).

 

toolset

Een set barbecuetools in een canvas tas, niet alleen mooi maar ook superhandig als je gaat barbecuen op verplaatsing. In de set: tang, kwast, vleesvork en spatel, alles wat je nodig hebt dus! (Habitat, € 39,50).

 

plank

Als je graag eens vis of vlees rookt boven de barbecue, dan schaf je je best een cederhouten plank aan. Eerst een nacht laten weken in water en dan… roken maar! (Weber, richtprijs € 16,99 voor een set van 2 kleine planken van 30 cm x 15 cm, of € 21,99 voor 2 planken van 40 cm x 19,5 cm.

 

frietjes

Frietjes en kip op de barbecue? Het kan, als je jezelf een Rotisserie Basket (Weber, € 59,99), in combinatie met een braadspit met elektrische motor (€ 179,99) cadeau doet. Kip inwrijven met kruiden en aan het spit rijgen, frietjes snijden, kruiden met verse rozemarijn en bakken in het mandje… aan tafel!

 

email-bord

Het ideale serviesgoed voor de barbecue: email borden, met een sober rood of blauw randje (Dille & Kamille, € 4, 50).

 

potbbq

Zalmroze is een van dé trendkleuren van het moment, en voor de prijs van deze zonnige barbecue moet je het niet laten. Gemaakt van gelakte zink, met binnenbak en rooster, kost hij amper € 27,95! Toch liever een ander kleurtje? De celadonblauwe is al even mooi om naar te kijken. Bij Dille & Kamille.

 

Table BBQ - presentatie aanzicht duo wit

Mag het meer kosten, dan is deze nieuwe meeneem-barbecue het neusje van de zalm. Makkelijk om mee te nemen naar het park of het strand, dankzij het handige hengsel (Berghoff, € 199,-)

Partner Content