Kinderwensen in vervulling dankzij wijnverkoop

Door De Redactie
Om de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te vervullen, probeert "Make-a-Wish Vlaanderen" momenteel zoveel mogelijk geld in het laadje te brengen met de actie "kinderWERELDwijn". Maylien Wine en het Antwerpse restaurant Fogos bieden 200.000 flessen kwaliteitswijn aan en per verkochte fles gaat een euro naar "Make-a-Wish".

Walter Teunis van Fogos besloot het goede doel een handje te helpen na het zien van de film “A Child’s Wish” waarin een doodziek kind Bill Clinton ontmoette. Daarom wil hij nu 200.000 flessen topwijn uit Australië, Californië, Zuid-Afrika en Chili verkopen. In de winkel betaal je al snel tussen de 12 en de 67 euro per fles neer, maar voor “Make-a-Wish” gaan ze voor 5, 7 of 9 euro over de toonbank.

Indien alle flessen verkocht worden, kan “Make-a-Wish” rekenen op een opbrengst van 200.000 euro. Dit betekent dat maar liefst 40 kinderen hun wens in vervulling kunnen zien gaan.

Vorig jaar kon de organisatie ingaan op 113 wensen. Dit ging van een bezoekje aan Disneyland Parijs tot een ontmoeting met de spelers van Club Brugge.

Wie zelf zijn steentje wil bijdragen en een fles wijn wil kopen, surft gewoon naar www.kinderWERELDwijn.be!

Partner Content