Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klassieker op z’n best: entrecote met verse bearnaise

Door De Redactie

Een mals stukje Belgisch rundsvlees overgoten met luchtige bearnaise, handgesneden frietjes, een fris slaatje erbij en je hebt een godenmaaltijd van formaat. Zo begin je eraan!

Steak bearnaise

De ideale steak bearnaise volgens Libelle Lekker-redactrice Marlies is…

  • een kwalitatief stuk rundsvlees, saignant gebakken
  • met goudgeel gebakken frietjes in ossenwit
  • vers opgeklopte bearnaisesaus
  • frisse kropsla

Welk rundsvlees komt in aanmerking voor steak?

Zeg niet te snel steak, want er zijn verschillende soorten:

  • Uit de ossenhaas: filet pur, chateaubriand en filet mignon
  • Uit de dunne lende of het tussenribstuk: entrecote en kraaibiefstuk (of onglet)
  • Uit de dikke lende: rumpsteak

En dan zijn er nog vele andere lekkere stukken vlees aan een rund. Geen idee wat je moet kiezen? Onthou dan vooral: hoe meer vet aan het vlees, hoe meer smaak.

Daarom is een entrecote of een rib eye smaakvoller dan een mager stuk filet pur. Ironisch, want die laatste draagt meteen ook het allerhoogste prijskaartje.

Licht en luchtig

Bearnaisesaus is licht en luchtig. Dankzij de dragon krijg je een frisse, zure toets die superlekker is bij een goede steak.

De saus maak je zo!

Proef je klassiekers: