Komkommertijd!

Door De Redactie

't Is zomer, er zijn volop komkommers. Lekker in een soepje, een salade, een frisse saus... Probeer deze recepten eens!

• Komkommers komen oorspronkelijk uit India. Later begon men ze te telen in het Middellandse-Zeegebied en tegenwoordig worden ze ook bij ons verbouwd, onder glas. Aan één komkommerplant kunnen tientallen komkommers groeien.

• Komkommers houden niet van de koelkast, ze worden slap als je ze daarin bewaart. Bewaar ze liever in de kelder bijvoorbeeld, of op een andere donkere en koele plek. Zo zijn ze ongeveer een week houdbaar.

• Een komkommer bestaat voor 90% uit water. De meeste voedingsstoffen zitten in of net onder de schil. Daarom kun je ze het best ongeschild eten – tenzij je alleen het witte gedeelte wilt gebruiken in een gerecht, natuurlijk.

• Komkommer kun je niet alleen rauw eten, ook gestoomd, gestoofd of gebakken is hij lekker. En probeer 'm ook eens in soep.

• Speelt je maag op na het eten van komkommer? Probeer dan volgende keer eens de zaadjes te verwijderen, dat zijn de boosdoeners. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een lepel.

Probeer deze recepten eens











 

 

 

 

Partner Content