Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Krokante Quakertaart

Door De Redactie

Voor iedereen die nog niet overtuigd is van havermout, is er deze zoete zonde waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen: krokante havermouttaart. Een makkelijk recept dat je zowel als dessert als tussendoortje kunt serveren.

Dit heb je nodig

  • 250 gram Quaker
  • 125 boter of margarine
  • 100 g donkerbruine suiker
  • snuifje zout

Zo maak je de havermouttaart
 

1 Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht) en bekleed een ronde springvorm met bakpapier.

2 Smelt de boter samen met de donkerbruine suiker en het zout in een steelpan. Voeg, zodra alles gesmolten is, de havermout toe en meng goed. Haal de pan van het vuur.

3 Giet het mengsel in de springvorm, strijk alles mooi glad en bak ongeveer 20 minuten of tot de taart goudbruin is.

4 Haal de taart uit de oven en verdeel de nog warme taart in acht stukken. Als je wacht tot de taart afgekoeld is, kun je de taart niet goed aansnijden.

5 Laat de stukken minstens 30 minuten afkoelen. Hoe langer je wacht, hoe krokanter de taart zal worden.

Tips

  • Je kunt het mengsel ook in een vierkante bakvorm gieten en er repen van snijden. Een lekker tussendoortje voor een extra energieboost!
  • Je kunt dit recept ook gebruiken als basis voor een lekkere taartbodem. Stoof 4 appeltjes met wat suiker, water en kaneel in een pan tot ze zacht zijn. Verdeel de appeltjes in de taartvorm en bestrijk met het havermoutmengsel. Bak 30 minuten
    op 180°C.

Meer over havermout? Lees ook [LINK_TEXT id=1].