galiameloen
cantaloupe melon; Shutterstock ID 150316466

Lekker in mei: de galia-meloen

De galia-meloen: perfecte kruisbestuiving tussen de honingmeloen en de cantaloupe!

Kenners van het bekende voorgerecht ‘meloen met ham’ weten dat ze galia-meloen moeten kiezen voor dit gerecht. Het groene vruchtvlees past uitstekend bij de rauwe ham: zoet met een kruidige ondertoon.

Goddelijke herkomst

De galia-meloen is een relatief jonge vrucht. Ze werd pas in de jaren zestig ontwikkeld in Israël. De man die de kruisbestuiving deed tussen een cantaloupe en de honingmeloen, ontdekte zo deze nieuwe lekkernij. Hij noemde die naar de naam van zijn dochter ‘Galia’, wat ‘golf van God’ betekent.

Rijpheid

Je koopt een galia-meloen best als die stevig aanvoelt. Wanneer is hij rijp? Als hij zoet ruikt en je de schil een beetje kunt indrukken rondom het steeltje. Vanaf mei komt zijn beste periode eraan!

Aan de slag!




 

Lees meer over deze andere mei topper: de artisjok.

Beeld: Shutterstock

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."