Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mmm, heerlijke chocoladescones!

Door De Redactie

Een heerlijk geurend brood uit de oven halen, een lekkere taart op tafel zetten of een hemels koekje bij de koffie serveren... Bakken maakt gelukkig! Deze week onthullen tv-koks Ilse en Leila hun bakgeheimen in Libelle! Als je aan de 7 zalige zoetigheden in het blad niet genoeg hebt, krijg je hier nog het recept voor overheerlijke chocoladescones. 

Voor 6 chocoladescones

Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. in de oven

Ingrediënten:
• 450 g bloem
• 1/3 kl zout
• 1 kl bakpoeder
• 50 g rietsuiker
• 100 g pure chocolade
• 125 g koude bouter
• 1 ei
• 200 ml melk
En ook nog: een losgeklop ei, geschaafde amandelen en rietsuiker voor de afwerking.

Bereiding:

STAP 1

Verwarm de oven voor op 230 °C. Meng de bloem met het zout, het bakpoeder en de suiker. Snijd de boter in blokjes en met die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot je kruim hebt. Voeg hier de geraspte chocola aan toe.

STAP 2

Klop het ei los met de melk. Meng de natte en droge ingrediënten tot een stevig deeg.

STAP 3

Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot het ongeveer zo’n tweeënhalve centimeter dik is. Snijd er met een koekjesuitsteker zes rondjes van.

 

STAP 4

Leg de rondjes op een bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen en rietsuiker over.

STAP 5

Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig.  

Mmm, smakelijk!