Zomerse ovenschotel van Jelle Beeckman – makkelijk, snel en superlekker!

Waarom uren in de keuken staan als de oven het werk voor je kan doen? Snelle Jelle, alias Jelle Beeckman, deelt drie zomerse ovenschotelrecepten die je met minimale moeite en maximale smaak op tafel zet. Sneller en lekkerder dan take-away, gewoon even wachten tot de oven zijn magie doet!

Recept: chicken BBQ-buns uit de oven

Voor 4 personen
Bereiding: 2 min. + 10 min. oventijd

Ingrediënten

  • 8 botersandwiches
  • 100 ml BBQ-saus
  • 250 g pulled kip (bijv. kip van ‘t spit)
  • 1 paprika uit bokaal, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 100 g geraspte kaas (bv. cheddarmengeling)
  • 50 g kruidenboter

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

2 Neem een grote ovenschaal of bakplaat, smeer in met wat olie.

3 Snij de broodjes open en leg de 4 onderkanten in de ovenschaal.

4 Meng de BBQ-saus met de kip.

5 Beleg de broodjes met de pulled kip, wat paprikareepjes, fijngesneden ui en kaas. Leg de bovenkant van de sandwiches erop en strooi nog wat kaas tussen en op de broodjes.

6 Smelt de kruidenboter en bestrijk de broodjes ermee.

7 Bak de buns in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is en de broodjes lekker krokant zijn aan de buitenkant.

8 Serveer direct!

Tip van Jelle

Voeg jalapeño of chilisaus toe voor extra pit. Ook lekker met restjes Mexicaans gehakt of ham.

4 x haal alles uit je ovenschotel 

  • Een knapperige topping
    Denk aan pijnboompitten, amandelschilfers of zonnebloempitten voor een krokante bite. Of strooi wat panko (Japans broodkruim), met gehakte groene kruiden en Parmezaan over je gerecht voor een extra krokante bite.
  • Lekker romig
    Een blok fetakaas mee op de bakplaat zorgt voor een heerlijk romig sausje. In Oosterse ovenschotels geeft kokosmelk een romige en lichtzoete toets.
  • Een zuurtje doet wonderen
    Rasp een beetje citroenschil over je ovenschotel voor extra frisheid. Een lepel grove mosterd geeft je kaassaus een pittige kick. En een paar druppels balsamico over geroosterde groenten zorgen voor extra diepgang.
  • Lekker kruidig
    Voeg verse basilicum, koriander of dille pas na het bakken toe, zo blijven ze fris en aromatisch.

Ontdek het boek

Meer recepten die lekkerder en sneller zijn dan take-away?

Snelle Jelle, door Jelle Beeckman, €29,99, Uitg: Borgerhoff & Lamberigts.

Meer snelle gerechten

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."