Autumn,apple picking,orchard,helping,brother sister 6 &3 yrs old,shot in Denmark.Model and property released

Pluk zelf kraakverse appelen!

Geen fruitbomen in je tuin, maar toch zin om zelf je fruit te plukken? Op verschillende fruitbedrijven kun je tijdens plukdagen bij hen terecht. Recht van de boom in je fruitmand, verser kan niet!

Jorishoeve in Boekhout

Op de eerste zaterdag van oktober is iedereen welkom in de Haspengouwse boomgaarden van Jorishoeve om een eigen fruitmandje te plukken. Welke soort appelen? Knapperige jonagolds! Na de pluk kun je heerlijk genieten in het Joriscafé van onder andere een Haspengouwse tripel, eigen gemaakte perenjenever of een lekkere koffie mét Limburge taart. Klinkt als een perfecte daguitstap!
Meer info: jorishoeve.be

Fruithoeve Picard in St-Maria-Horebeke

Net zoals andere jaren kun je hier enkele dagen terecht voor een eigen appelpluk. Hier vind je een ruim aanbod aan Elstars, Gala, Cox, Jonagold en Greenstar. Vooraleer je gaat plukken, kun je proeven aan de appeltoog van de appels, honing en appelsap.
Plukdagen vanaf 15 september. Meer info: fruithoevepicard.be

Fruitbedrijf Jacobs in Sint-Truiden

Een tractor neemt je mee naar de plantage, waar je zelf gretig aan de slag kunt. Nadien word je getrakteerd op een glaasje vers appelsap van eigen bodem. Vergeet zeker ook niet de Haspengouwse honing te proeven. Zo lekker!
Data plukdagen en meer info te vinden op jacobsfruit.be

Fruithoeve Devos in Zarren

Naast zelfgeplukte appels pluk je hier ook conference en doyenné peren aan een erg voordelige prijs! Samen met familie of vrienden ontdek je de boomgaard en geniet je van een uitstap in open natuur. Breng je eigen verpakking mee (kartonnen dozen, kistjes of zakken) en pluk naar hartelust jouw vers knapperig fruit. Data plukdagen en meer info te vinden op devos-fruithoeve.be

Meer weten over zelfpluktuinen? Neem dan zeker eens een kijkje op veldverkenners.be.

Bak jij met je verse appelen de allerlekkerste appeltaart?

Partner Content