Popcorn maken: zo makkelijk is dat!

Door De Redactie

Met z'n allen gezellig onder een dekentje, een leuke film op de tv én een grote bak popcorn. Zelfgemaakt, natuurlijk.

Het basisrecept

Verwarm een bodempje maïskiem-, arachide- of druivenpitolie in een ruime pan met deksel. Doe er een paar maïskorrels voor popcorn in. Zet het deksel op de pan, wacht tot de maïskorrels poppen. Doe dan maximaal 100 g popcornmaïs in de pan, zet er meteen het deksel op en haal de pan van het vuur. Tel tot 30. Zet de pan weer op het vuur: alle maïskorrels zullen nu in één keer poppen. Schud de pan een beetje heen en weer. De popcorn is klaar als de tijd tussen de verschillende pop-geluidjes langer wordt. Doe alles meteen in een grote kom, bestrooi met zout of suiker en serveer. Wil je meer popcorn, herhaal dan deze werkwijze, maar doe in geen geval te veel maïs tegelijk in de pan.

Ga eens voor een bijzonder smaakje

  1. Paprika popcorn: een pittige snack
  2. Popcorn met zoute karamel: verwarm de oven voor op 120°C. Doe 225 g boter in een pannetje met 200 g donkerbruine suiker en 170 g honing, laat smelten. Roer er 1/2 kl baksoda en 1,5 kl fleur de sel door. Doe 100 g popcorn in een ruime kom en meng er de karamel door. Schep goed om. Verdeel de popcorn over twee bakplaten en bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Schep elk kwartier even om. Haal uit de oven en laat afkoelen, breek vervolgens de samengekleefde popcorn in stukjes.
  3. Chocoladepopcorn: smelt wat fondantchocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Roer tot een glanzende massa. Leg wat popcorn op een vork, dip in de chocolade en laat opstijven op een vel bakpapier. Ook lekker als je een snuifje zout toevoegt!
  4. Parmezaanpopcorn: smelt 3 el ongezouten boter en stoof er 1 fijngehakt knoflookteentje in aan. Laat wat afkoelen. Giet de boter over 100 g popcorn, schep goed om en bestrooi met 100 g geraspte parmezaan en een flinke snuif cayennepeper. Schep opnieuw goed om en serveer.
  5. Appel-kaneelpopcorn: smelt 25 g boter in een ruime kom, doe er een flinke snuif kaneel en enkele heel fijn gehakte plakjes gedroogde appel bij. Meng 100 g popcorn door het mengsel en schep goed om. Serveer.

Partner Content