Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Powerontbijt met havermout

Door De Redactie

Oma en opa hadden gelijk met hun havermoutpap. Havermout bevat veel vezels en
langzaam verteerbare koolhydraten die je heel lang energie geven. Ideaal als ontbijt
dus. Bovendien is bewezen dat havermout de cholesterol verlaagt.

Hoezo, havermout?

  • In [LINK_TEXT id=1] zitten veel vezels, wat zorgt voor een goede werking van je darmen.
  • De vlokken geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek hebt.
  • Ze bevatten weinig calorieën in vergelijking met ander voedingsmiddelen.
  • Ze houden je bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je minder last hebt van  suikerdips.
  • Wetenschappers hebben aangetoond dat je door regelmatig havermout op je menu te zetten beter beschermd bent tegen hart- en vaatziekten.


Havermout bereiden

Er zijn verschillende bereidingen mogelijk voor havermout. Je bepaalt de bereiding naargelang je eigen smaak.

Warme havermoutpap: Meng 100 ml melk of water (je mag zelf kiezen) met 4 eetlepels havervlokken. Laat dit koken. De tijdsduur hangt af van de vlokken die je gebruikt en vind je op de verpakking.

Koude havermoutpap: Als je geen liefhebber bent van warme havermoutpap, kan je ’s avonds de havermoutpap maken en deze een nacht in de koelkast laten staan. Meng de havermoutvlokken met water, melk of yoghurt en voeg hier eventueel nog iets anders aan toe dat je lekker vindt, zoals fruit. Doe de havermout in een kom en bedek de kom met vershoudfolie.vAls dit een nacht in de koelkast heeft gestaan, krijg je een stevig mengsel waar je ’s ochtends van kan genieten.


Hippe havermoutontbijtjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 100 g Quaker Oats
  • 30 g sojaboter
  • 30 g rietsuiker
  • 50 g aardbeien
  • 1 lepel aardbeienconfituur
  • 50 g Griekse yoghurt 0%

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Meng de Quaker Oats met de sojaboter en de rietsuiker.
  • Verdeel het mengsel op een bakmatje en bak het ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Roer het halverwege eens door elkaar, zodat de crumble langs alle kanten kleurt.
  • Laat de crumble afkoelen en bewaar het in een afgesloten bokaal.
  • Verdeel de aardbeien over de glaasjes. Schep er een lepel confituur over.
  • Vul het glas met Griekse yoghurt en bestrooi met een lepel havermoutcrumble.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 40 g (of 4 eetlepels) Quaker Oats (+ 1 eetlepel extra voor de crumble)
  • 1 dl magere melk
  • 1 dl kokosmelk (+ een lepel extra als sausje)
  • 1 kl rietsuiker
  • een snuifje zout
  • 1 kl geraspte kokos
  • 1 kl sojaboter
  • 1 schijfje ananas

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200° C.
  • Breng de Quaker Oats met de melk, de kokosmelk en de rietsuiker aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes indikken en breng op smaak met een snuifje zout.
  • Meng voor de crumble een lepel havermout met de geraspte kokos en een beetje sojaboter.
  • Leg een schijfje ananas in een diep bord, schik in het midden de havermoutkokospap, bestrooi met de crumble en sprenkel wat kokosmelk over de ananas.
  • Plaats een kwartiertje in de oven tot het korstje en de ananas mooi beginnen te kleuren.

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • ½ zakje Quaker Oats Express Multifruit
  • Wat magere melk
  • 40 gr. vers fruit afhankelijk van het seizoen
  • 40 gr. magere (Griekse) yoghurt
  • 1 lepeltje suiker of suikervervanger

Bereiding

  • Vul de bodem van een glaasje of potje met Quaker Oats, giet er een scheut melk op.
  • Meng de suiker of suikervervanger met de yoghurt.
  • Verdeel de yoghurt en het fruit over de glaasjes, werk eventueel af met nog wat onbewerkte Quaker Oats havermoutvlokken.