Proef deze lekkere en gezonde cocktails

Door De Redactie

Heerlijk die warme dagen. Het zonnetje schijnt, de bloemen staan in volle bloei en je zit gezellig in de tuin. Het enige wat nog mist is een heerlijke cocktail. De meeste cocktails zijn echte caloriebommen, toch bestaan er gezonde varianten die wel goed voor je lichaam zijn. Hier zijn 5 zomerse en verrukkelijke cocktails die je kunt drinken zonder je zorgen te maken over de calorieën.

Aardbei-framboos hemel

Een lekker fris drankje, vol met fruit en zonder suiker. Neem een blender en gooi er een handvol aardbeien en frambozen in. Voeg daaraan een kopje ijsblokjes toe en een paar scheutjes wodka naar smaak. Mix alles samen en giet in een mooi glas. Garneren kan je eventueel doen met een verse aardbei en voilà je gezonde cocktail is klaar.

Gezonde Margarita

Een heel bekende cocktail en heel lekker om op een terrasje in de zon te drinken. Helaas zit de traditionele variant vol met suiker. Toch is het niet zo moeilijk om een andere versie met minder suiker te maken. Neem 30 ml Tequila en meng het met wat limoensap, een beetje water en vers appelsap. Wrijf met een partje limoen langs de rand van het glas en dop de rand in zout. Door het limoensap zal het zout blijven plakken. Doe een paar ijsblokjes in een glas, schenk het drankje in en garneer met een partje limoen.

Mjummie Mojito

Mojito is een lekkere frisse en perfecte cocktail om af te koelen op een hete dag. Door het simpel en puur te houden is het gezonder dan de klassieke versie. Crush een handvol ijsblokjes in een blender. Snij een limoen in partjes en stamp deze fijn in een glas. Voeg 10 blaadjes munt en wat rum toe. Om beter te kunnen roeren kan je alvast een deel van het gecrushte ijs toevoegen. Wanneer alle ingrediënten gemixt zijn, proef je eerst. Mag het voor jou nog wat zoeter zijn dan kan je een klein beetje druivensuiker toevoegen. Voeg de rest van het ijs toe en afwerken doe je met wat bruiswater. De perfecte garnituur is een takje munt en een partje limoen.

Alcoholvrije Cranberrymix

Geen zin in alcohol? Dan is het volgende drankje zeker iets voor jou. Crush wat ijsblokjes zodat het drankje ijskoud geserveerd kan worden. Doe zo’n 1,5 dl cranberrysap in een blender. Cranberrysap kan je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Let wel als je sap koopt in de winkel dat er geen of nauwelijks suiker is aan toegevoegd. Gooi er een handvol frambozen, 0,5 dl sinaasappelsap en wat citroensap bij. Blend alles samen en giet het bij de ijsblokjes in het glas. Serveer met een citroenschijfje op de rand van het glas en geniet van jouw gezonde mocktail.

Strawberry Daquiri

Aardbeien zijn het zomerfruit bij uitstek. Je kan ze lekker lost eten of mengen in een drankje. Deze strawberry daquiri is verfrissend en lekker zoet zonder dat er teveel suikers worden gebruikt. Eerst hebben we weer gecrusht ijs nodig, voeg daar 25 ml rum aan toe en gooi 6 à 10 aardbeien erbij. Meng dit alles goed. Pers het sap van een halve limoen en meng opnieuw. Proef even of er nog meer limoen bij moet. Is de cocktail klaar, serveer dan in een mooi glas met een hele aardbei erbij.

Lees meer:

[LINK_TEXT id=4]

[LINK_TEXT id=5]

Partner Content