S.O.S. feestdiner: hoe maak ik lamsnoot klaar?

S.O.S. feestdiner: hoe maak ik lamsnoot klaar?

Hoe lang moet de kalkoen in de oven? Hoe weet je hoeveel soep je nodig hebt? Hoe kan je panna cotta eens anders-dan-anders klaarmaken? Ons culiteam beantwoordt jouw feestvragen!

“Met kerst serveer ik lamsnoot. Ik heb 4 stukken van elk zo’n 600 g: mogen die samen in de oven of beter apart? En hoe lang dan?”

Lamsnoot hoeft niet per se in de oven, kleinere stukken vlees zoals deze kun je ook perfect in de pan bereiden.

Wil je voor een grotere hoeveelheid toch liever de oven gebruiken, korst het vlees dan eerst rondom aan in een pan met boter of olie, leg de stukken vlees op een bakplaat of in een ovenschaal (dat mag gerust samen) en bak het vlees dan nog ongeveer 8 minuten verder in de oven, voorverwarmd op 200°C.

Je kunt altijd, om zeker te zijn, de kerntemperatuur van het vlees controleren met een keukenthermometer: wil je het vlees sterk rosé, dan moet die tussen 55° en 58°C liggen, wil je het vlees liever licht rosé dan moet de temperatuur tussen 60° en 63°C liggen.

Laat het vlees altijd 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het gaat versnijden.

Enkele recepten met lamsnoot

Ook een feestvraag voor ons culiteam?

Mail naar lekker@libelle.be

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)