Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

S.O.S. feestdiner: kan ik bouillabaisse vooraf maken?

Door De Redactie

Hoe lang moet de kalkoen in de oven? Hoe weet je hoeveel soep je nodig hebt? Hoe kan je panna cotta eens anders-dan-anders klaarmaken? Ons culiteam beantwoordt jouw feestvragen!

“Op oudejaarsavond staat er bij mij bouillabaisse op het menu. Ik maak daags voordien de basis (venkel, prei, tomaat, saffraan, visbouillon en witte wijn) klaar, wacht ik best tot het moment zelf om de vis toe te voegen? En wat is het verschil tussen visbouillon en visfond?”

Voor een vissoep of -stoofpot voegt u de vis best pas toe net voor u gaat serveren: wanneer u de vis laat garen en later weer gaat opwarmen, valt deze uit elkaar en dat ziet er niet zo smakelijk uit. Uw idee is dus prima.

Een visfond of visfumet is eigenlijk een ingekookte visbouillon: hij is iets geconcentreerder van smaak. Als u daar niet zo van houdt, dan kunt u ‘m gerust aanlengen met wat water of de fond vervangen door bouillon.

Een lekker recept voor bouillabaisse

Partner Content