Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sergio Herman bakt luxefrietjes (én zo maak je ze zelf)

Volgende maand opent Sergio Herman een luxefrituur in Antwerpen. Begin juni opende de topchef al een eerste frituur in Den Haag. In afwachting maken wij natuurlijk lekker zelf onze luxefrietjes!

Sergio Herman sprak in Gazet van Antwerpen over de zoektocht naar hét geschikte pand voor zijn luxefrituur. “We hebben op veel plaatsen gekeken, ook op de Meir en op de Groenplaats, maar het sympathieke pandje in de Korte Gasthuisstraat sprak direct aan.” De frituur zal recht tegenover het bekende kleine Antwerpse bakkerijtje ‘Bakkerij Goossens’ komen.

Succes in Nederland

De topkok heeft al eerder een vestiging geopend van zijn ‘Frites Atelier‘ in Den Haag. Voor een pakje friet tel je daar 3,50 euro neer. De luxefrituur in Antwerpen wordt geen alledaags frituur waar je take-away frietjes kunt kopen, je zult er ook kunnen zitten. Zoals te verwachten geniet je er van een totaalplaatje: een interieur dat tot in de puntjes verzorgd is én servetten die ontworpen zijn door niemand minder dan Belgisch cartoonist Kamagurka.

Zelf aan de slag

Is het water je in de mond gelopen? Laat je inspireren door deze luxefrietjes en ga zelf aan de slag!

Bron: De Standaard – Beeld: Getty Images

Nog op zoek naar meer receptinspiratie? Snuister dan even tussen deze hapklare artikels!

Partner Content