Zo smullen kinderen van bittere groenten

Door De Redactie

Ook moeilijke etertjes in huis? Lok ze in jouw gezonde groentenval met de originele Smartmat Happy Family maaltijdbox. En het zal ze nog smaken ook!

Bah, spinazie?

Broccoli, spinazie, witloof, spruitjes…vaak halen kinderen hun neus op voor deze groenten. Maar waarom?

  • Kinderen hebben sterkere smaakpapillen dan volwassen. En omdat deze groenten doorgaans een meer bittere smaak hebben, proeven onze kleintjes dit feller. En een afkeer voor bitter? Dat zit in onze genen gebakken.

Maar dat wil niet zeggen dat je deze gezonde groenten boordevol vitamines zomaar van het menu moet schrappen. Je kunt het kinderen gerust smakelijk laten eten. Met enkele kleine trucjes smult ook jouw zoon of dochter er zonder moeite van:

  • Groenten eten is geen straf. Beloon je kinderen daarom niet met een snoepje achteraf. Anders lijkt groenten eten een negatieve opgave.
  • Geef je kinderen groentjes (ook gekookte) mee als snack. Wissel af met een zoet tussendoortje.
  • Kinderen kicken op felle kleurtjes. Een bordje vol groen, rood en geel is veel aantrekkelijker dan 1 kleur. Zorg voor verschillende soorten groenten. Combineer daarbij een bittere groente met een zoetere.
  • Kook je groenten niet plat maar beetgaar. Zo blijven ze knapperig en feller van kleur.
  • Forceer kinderen niet, zo maak je een afkeer groter.
  • Zoet eventueel je groenten door een klein beetje honing of suiker toe te voegen. Maar bouw dit nadien langzaam af. Zo geraken kleintjes gewoon aan de smaak.

Lekkere groentemenu’s

Originele en aantrekkelijke groentemenu’s vind je bij Smartmat. Zij ontwikkelden samen met Libelle het Happy Family kookpakket. 

Wat is een Happy Family kookpakket?

  • Een Happy Family kookpakket, dat zijn alle ingrediënten én recepten verzameld in 1 doos. Je kunt zo’n doos makkelijk online bestellen en deze wordt – o zo makkelijk – bij jou aan huis geleverd. Kies zelf je dag en tijdstip, neem de doos in ontvangst en sla aan het koken.
  • Je kunt ervan op aan dat zo’n doos vol verse groenten zit, meestal geplukt van Belgische bodem.
  • De recepten zijn zodanig ontwikkeld dat kinderen er gek op zijn!

Wat staat er op het menu?

Elke week iets nieuws!

Kaasballetjes met broccoli en een spinaziesausje, chipolata met penne en prei of een zalmpannetje met tomatenblokjes en rijst,  bijvoorbeeld. Allemaal heel eenvoudig te maken, gezond en superlekker.

Zin om zo’n handige doos zelf uit te proberen? Goed nieuws! Je kunt nu genieten van 10 euro kennismakingskorting. Surf naar  Smartmat.be, bestel jouw Libelle-maaltijdbox naar keuze en ontvang zo de ingrediënten en bijhorende recepten voor drie volledige maaltijden!

 

 

Partner Content