Speculaas voor Sint en Piet
Wil je Sinterklaas en Zwarte Piet extra in de watten leggen? Maak samen met de kinderen deze heerlijke honingspeculaasjes voor in hun schoen. En vergeet niet om een extra lading te bakken om zélf op te peuzelen!
Voor 40 stuks
- 150 g boter
- 250 g honing
- 250 g bruine suiker
- 400 g bloem
- 100 g amandelpoeder
- 2 kl speculaaskruiden
- 1 kl geraspte citroenschil
- 1 ei
- 1/2 kl baksoda (natriumcarbonaat)
- 2 el rum (of water)
Doe de boter, in stukjes, in een pan met de honing en de suiker. Laat op een zacht vuurtje smelten tot de suiker volledig opgelost is. Laat afkoelen.
Doe het amandelpoeder, de bloem, kruiden, citroenschil en het ei bij de honingboter en meng.
Roer de baksoda los in de rum (of het water) en doe het bij het deeg. Kneed tot het deeg glanst en niet meer kleeft. Dek af met plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er vormpjes uit. Leg ze op een bakblik met bakpapier en schuif 15 à 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!
Lees meer over Sinterklaas: