
Te veel courgette? 24 verrassende bereidingen om van te smullen!
Courgette-overload? Of gewoon dol op deze alleskunner uit de moestuin? Goed nieuws: met courgette kun je écht alle kanten op. Van zoet tot hartig, rauw tot gegrild, in soep of zelfs in cake: deze veelzijdige groente is je beste vriend in de keuken!
1. Courgette als pasta
Met een spiraalsnijder (of een gewone dunschiller) maak je in een wip courgetti, de perfecte basis voor een lichte lunch of snelle doordeweekse maaltijd. Lekker met pesto, tomaat en mozzarella of met een romige saus en gerookte zalm.
2. Courgette in je cake? Jazeker!
Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is absoluut het proberen waard! Rasp courgette fijn en meng onder je cakebeslag. Het zorgt voor een heerlijke, smeuïge textuur zonder dat je het écht proeft.
3. Gevulde courgettes: altijd een hit
Hol courgettes uit, vul ze met wat je maar lekker vindt (gehakt, couscous, restjes groenten, feta, tonijn…) en schuif in de oven. Ideaal om restjes op te werken én feestelijk op je bord.
4. In een salade
In dunne plakjes of linten, gemarineerd met citroen, olijfolie en een snuif zout: zo ontdek je hoe verrassend zacht en fris courgette kan zijn als je ‘m rauw eet. Ook geroosterd past courgette perfect in een salade!
5. Op de grill, in de oven of op je pizza
Grillplakjes courgette zijn perfect als bijgerecht, maar ook als topping voor pizza, in een quiche of tussen een broodje!
6. Soepje erbij? Altijd goed!
Courgettesoep is snel, romig en zacht van smaak. Hou je van pit? Voeg dan curry of chili toe, of werk af met verse kruiden en een likje room.
Nog meer lekkers
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!