Terug van (nooit) weg geweest: groenten pekelen!

Wat heb je nodig?

– 150 ml water
– zout
– 150 ml azijn
– suiker
– mesje
– snijplank
– biet (of een andere groente)
– kookpot
– glazen pot
– peperkorrels
– laurier
– tijm

Zo ga je te werk:

Stap 1
Doe het water, azijn, suiker, zout en de kruiden bij elkaar in een pan en breng aan de kook.

Stap 2
Doe er vervolgens de bietjes bij.

Stap 3
Als het geheel kookt, mag je het vuur een beetje lager zetten. Laat sudderen tot de bieten beetgaar zijn.

Tip: om je gepekelde groentjes beter te bewaren kan je de pot eerst steriliseren. Dit doe je door hem in kokend water te dompelen.

In dit filmpje kan je alles nog eens nakijken:

Met dank aan Emma Vanhoof! Als je meer lekkers van haar wil ontdekken, kan je eens rondneuzen op haar blog!

Film & Montage: Valérie D'Hauwers
Redactie & Productie: Jolien Hens

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)