Wat moet je weten als je hapjes in de airfryer maakt?
02 dec 2025
Van krokante balletjes tot smeuïge viskoekjes: met een airfryer zet je in een handomdraai jouw feesthapjes op tafel. Met deze tips worden ze helemaal top!
Hapjes in de airfryer: onze tips
- Koken met de airfryer is niet volledig vetvrij, maar je hoeft maar een heel klein beetje vetstof te gebruiken. Gebruik een kwastje en neutrale plantaardige olie om je hapjes te bestrijken met een dun laagje olie. Zo krijg je een krokant resultaat.
- Leg je hapjes niet te dicht op elkaar in het mandje van de airfryer, op die manier kan de lucht goed circuleren en krijg je een heerlijk korstje.
- Gebruik speciaal (meestal geperforeerd) bakpapier in het mandje van de airfryer: dat is meteen op maat van je toestel, je hapjes blijven niet plakken aan het bakpapier, de hete lucht kan blijven circuleren, bovendien blijft de airfryer schoon én heb je achteraf minder poetswerk. Gebruik het bakpapier wel enkel tijdens het garen, niet als je de airfryer zou voorverwarmen. Dan kan het papier tegen het verwarmingselement geblazen worden en brand veroorzaken. Dat kun je wel missen tijdens je feestje!
- Schud of draai de hapjes in de helft van de baktijd even om voor het meest krokante resultaat.
- Je kunt je airfryer uitbreiden met accessoires zoals een goed afgesloten bakmandje: hier kun je makkelijk hapjes in maken die iets vloeibaarder zijn van structuur (bijvoorbeeld camembert uit de airfryer). Ook speciale cupcakevormpjes zijn een goede aanvulling om zelf hartige muffins te maken.



