Tuinfeest of barbecue bij je thuis?

Door De Redactie

Zodra de grijze hemel opklaart, nodig je vrienden en familie uit om te vieren. Jullie brengen een toast uit op het goede weer en genieten van heerlijk zomerse gerechten. Gezellig tafelen in de tuin of een lekker nonchalante barbecue? Libelle geeft handige tips om er een onvergetelijke avond van te maken.

Soundtrack van de zomer

Zet de juiste toon met leuke achtergrondmuziek. Zet je iPod niet zomaar op shuffle, voor je ’t weet daver je tijdens het eten van je stoel door loeiharde beats. Selecteer liever een aantal instrumentale tracks en andere rustige liedjes. Maak je lijst lang genoeg zodat je de hele avond doorkomt.

In lichterlaaie

Toasten op de zomer kan lang duren. Als jullie blijven kletsen tot de zon ondergaat heb je natuurlijk licht nodig.

 • Verlicht de tuin met lampionnen en kaarsjes.
   
 • Heb je oude confituurpotten in de kast staan? Zet er een theelichtje in en verspreid ze doorheen het gras.
   
 • Hang deze potjes aan de takken van de boom

        

Toeters en bellen

Smuk je barbecue en tuinfeest een beetje op:

 • Maak slingers en vlagjes vast aan struiken en bomen en hul jouw tuin in kleur.  
   
 • Ook ballonnen zijn perfect voor deze gelegenheid. Kies voor een bepaald kleurenpallet om het geheel een volwassen look te geven. ’s Avonds kan je de ballonen doen oplichten door er een ledlampje in te stoppen. Deze vind je gemakkelijk online.
   
 •  Bind een touw rond de hals van een lege wijnfles. Stop er een bloem in (nep of echt) en bind het touw aan een tak van een boom.

         

                  

Aan tafel!

Laat iedereen aanschuiven aan een grote tafel in het midden van de tuin. Laat je lekker gaan met de versiering en vergeet even de leuze ‘less is more’. Kleur, bloemen, servetten, kaarsen,… Het mag weelderig en vooral kleurrijk zijn. Je viert tenslotte de zomer! Doet de zon haar werk en is het bloedheet? Blijf weg uit de volle zon en leg een picknickdeken in de schaduw van een boom.

                       

Buikje rond

Maak een pakketje van bestek met een vrolijk servetje. Doe al het eten in grote schalen en kommen en zet ze in het midden van de tafel. Zo kan iedereen voor zichzelf op scheppen.

En wat serveer je nu zoal op een barbecue of tuinfeest?

Couscoussalade

Tabouleh

Aardappelsalade met verse kruiden

Spiesjes met zwaardvis en zomergroenten

Gegrile inktvis

Spiesjes met aardappelen en spek

Gepofte aardappelen met avocadovulling

Dorstlesser

 • Je bent geen barvrouw, dus maak één grote kan met een lekkere cocktail (niet té zoet en niet té bitter, zo blijven mannen en vrouwen happy). Een witte sangria bijvoorbeeld?
   
 • Vergeet je telkens welk glas van jou is? Neem een stukje washi tape, schrijf je naam er op en plak het op je glas.
   
 • Geen zin om telkens naar de koelkast te hollen? Vul een kuip of kruiwagen met ijs en zet er de drankjes in.  Self service is de boodschap!

        

                   

Partner Content