Vraag het aan Ilse: romige rijstpap

Door De Redactie

Elke week beantwoordt Ilse een lezersvraag. Deze week: "Mijn rijstpap is heel lekker als ze warm is, maar vanaf het ogenblik dat ze koud is, wordt ze hard!"

"Ik volg nochtans de instructies van het recept en ik laat ze ook maar op 2 pruttelen. Wat is mijn fout? Hoe krijg ik een lekkere rijstpap?"

Bedankt,

Frieda

Het antwoord van Ilse

Het is heel normaal dat de rijstpap opstijft als die volledig afgekoeld is. De rijst blijft het vocht opnemen. Om dit wat te vermijden kan je de rijstpap iets minder lang laten inkoken, als je proeft en de korrels zijn zacht, dan mag je het vuur uitzetten en niet wachten tot de rijstpap de dikte heeft die je wil. Dan is hij wel veel slapper in warme toestand, maar ook minder vast als hij afgekoeld is. Door de rijstpap af te dekken, blijft het vocht ook in de potjes en verdampt het niet. Nog een tip is extra room toevoegen, zo krijg je een romiger resultaat.

Klik hier voor het recept Rijstpap met bruine suiker.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."