Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat je niet mag missen tijdens de Week van de Smaak

Door De Redactie
Naar aanleiding van de Week van de Smaak (12-22 november) vroegen wij ambassadrice Louise De Brabandere, bekend van haar blog ThursdayDinners, naar haar favoriete activiteit deze week, haar lievelings-vergeten-groente en haar favoriete 'vergeten' recept.

Naar aanleiding van de Week van de Smaak (12-22 november) vroegen wij ambassadrice Louise De Brabandere, bekend van haar blog ThursdayDinners, naar haar favoriete activiteit deze week, haar lievelings-vergeten-groente en haar favoriete ‘vergeten’ recept.

1 Wat is jouw favoriete activiteit van Week van de Smaak?

Tafel 24 is toch een beetje mijn baby. De filosofie van mijn blog ThursdayDinners.com zit er volledig in verweven. Enerzijds is dat mijn onmetelijke fascinatie voor de mens achter een product, dat zijn vaak ambachters. Denk maar aan Antoine van Loocke die in zijn tuinhuis de meest prachtige messen maakt voor topchefs van over de hele wereld. Maar Thursday Dinners gaat ook, in de eerste plaats, over mensen samenbrengen rond de tafel. Ik wil in deze hectische tijden waarin iedereen, inclusief mezelf, het te druk heeft, bewust tijd maken. Voor een echt gesprek. De eettafel is daarvoor de uitgelezen plek. De keuken en eettafel vormen niet voor niets het kloppend hart van een huis. Het is de plaats waar alles gebeurt en herinneringen voor het leven gemaakt worden.

De combinatie van ambachters en mensen samenbrengen heeft tot het project Tafel 24 geleid. Een reizende tafel waaraan food ambachters, chefs maar ook jij en ik kunnen aanschuiven. Alles wat op tafel komt is ambachtelijk gemaakt en ook het eten is home made want de bedoeling is dat iedereen die aanschuift zelf een gerecht meebrengt. Alle potten en pannen komen in het midden van de tafel te staan en we delen samen alle gerechten. Ook de chef van de dag schuift gewoon mee aan tafel en laat zich inspireren door de verschillende gerechten die door even veel verschillende mensen gemaakt zijn. Dat kan gaan van een aloud familierecept tot een kruidig exotisch gerecht. Ik hoop heel veel verschillende nationaliteiten en culturen aan tafel te mogen verwelkomen om zo nieuwe smaken en gewoontes te ontdekken.”

2. Met welke vergeten groente ga jij het liefst aan de slag?

“Moeilijk om er ééntje uit te kiezen, maar ik ben verzot op de smaak van aardpeer. De groente is met zijn grillige vorm soms een uitdaging om te schillen maar alleen al voor zijn uitgesproken smaak is het meer dan de moeite waard om er toch aan te beginnen.”

3.  Wat is jouw favoriete ‘vergeten’ recept? 

“Heb ik toch eens geen zin om aan het karweitje te beginnen dan maak ik aardpeerchips, veel lekkerder dan aardappelchips en je hoeft er de groente niet voor te schillen. Ze zijn crunchy, zoutig en verslavend lekker.”

Benieuwd? Het recept vind je op Louises blog.

Partner Content