Weekendtip: plan een gezellige herfstbarbecue

Weekendtip: plan een gezellige herfstbarbecue

Het belooft een zonnig weertje te worden dit weekend. Dus waarom geen knusse herfstbarbecue organiseren? Samen smullen onder de eerste afvallende blaadjes. Laat maar komen!

Kies voor een sfeervolle tafel

Je hoeft echt niet voor klassieke accenten te kiezen zoals oranje en bruin. Eenvoud siert en ook nu blijft less is more nog steeds de slagzin om in het achterhoofd te houden. Natuurlijk kun je de tafel afwerken met wat gevonden kastanjes of kleine takjes. Heb je een overvloed aan kruiden in de tuin? Gebruik dan kleine takjes om de tafel een tikkeltje groen te geven.

via Jennikayne.com

Vergeet ook zeker geen kaarsjes op tafel te zetten. Ga voor iets grotere kaarsen of gezellig kleine theelichtjes. Je kunt gerust spelen met verschillende groottes en de kaarsen verspreiden over verschillende plaatsen op je tafel.

Maak het gezellig warm

De zon mag dan wel mooi schijnen, van zodra ze ondergaat, begint het buiten snel frisjes te worden. Zorg daarom voor alternatieven als een elektrisch verwarmingsvuur of houtkorf.

Feestje #cevennen #cevennes #zuidfrankrijk #herfst #herfstvakantie #lemiracle #vakantiehuis #vakantie #marshmallow #campfire #houtkorf

A post shared by Vakantiehuizen Cevennen (@le_miracle_zuidfrankrijk) on

Voorzie voor iedereen ook een warm dekentje aan tafel. Heb je er niet genoeg? Spreek dan goed af met je vrienden en vraag hen om een eigen deken mee te nemen. Probleem opgelost!

via Stylemepretty.com

Seizoensgroenten

Nu het september is, kun je ook al gaan barbecueën met lekkere herfstgroenten! Kies voor butternut pompoen, bloemkool, knolselder… Laat je inspireren door al onze recepten op Libelle Lekker!

De ideale cocktail

Start je barbecue met een perfecte herfstcocktail.

Wat heb je nodig? 35 cl appelcider, 9 cl witte rum en 1 koffielepel kaneel. Meng de appelcider met de rum. Giet in een langwerpig glas en werk eventueel af met wat kaneelpoeder of een kaneelstokje. Santé!

Beeld: Getty Images

Lees ook zeker:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)