Tomato soup with basil --- Image by © Zouev, Tanya/the food passionates/Corbis

Nieuw: organiseer eens een soep-swopparty!

Door De Redactie

Liefhebbers van een goede kom soep: er is weer wat leuks op komst. De nieuwste culinaire trend is het organiseren van een soep-swopparty. Vind je soep ook geweldig, maar maak je steevast veel te veel?

Organiseer dan eens een soep-swopparty. Deze trend komt overgewaaid uit Canada en het noorden van Amerika. Door de strenge winters eten mensen graag warme en voedzame gerechten om een stevige reserve op te bouwen. Soep mag daarom niet op het menu ontbreken. Een hele pan van hetzelfde soort soep kan soms wat saai zijn. Daarom organiseren ze  geregeld soepruilparty’s. Swoppen is het Engelse woord voor ‘wisselen’ of ‘ruilen’.

Het concept is eenvoudig. Nodig je vriendinnen uit en vertel hen twee dingen: 1. maak plaats in je vriezer en 2. breng een grote pot soep mee. Jij voorziet potjes om in te vriezen (te koop in oa. Ava) of afsluitbare zakjes om in te vriezen. Nog een stukje quiche om van te smullen en bubbels om te drinken, en voilà! Op een goedkope en relaxte manier heb jij je vriezer helemaal gevuld met verschillende soepjes. Ideaal om tijdens een winterdag snel tussendoor van te smullen.

Recepten voor jouw soep-swopparty!

 

 

Partner Content