Welk sla-type ben jij?

Door De Redactie

Welke sla kan je het meest bekoren? Kies je favoriete smaak en koop vanaf nu altijd de perfecte sla.

Zacht

Kropsla: de sla der slasoorten! Kropsla heeft een zachte smaak en is nog altijd dé topper in veel gezinnen. Heerlijk in slasoep of bij een zomers gebraad.

Botersla: lijkt op kropsla, maar heeft drie tot vier keer meer blaadjes. Die zijn zacht en mals van smaak en komen helemaal tot hun recht in een eenvoudige salade.

Pittig, bitter

Krulandijvie of frisée salade doet denken aan lollo bionda, maar smaakt helemaal anders. Krulandijvie wordt in tegenstelling tot gewone andijvie enkel gebruikt als salade. Lekker in 'zoute' combinaties met blauwe schimmelkaas of spekjes.

ijsbergsla: samen met kropsla de best verkochte slasoort van Vlaanderen. De stevige blaadjes smaken pittig en doen het goed op 'n broodje of fijn gesneden bij een barbecue.

Radicchio: het rode broertje van witloof is een populaire herfstsla. Lekker in combinatie met noten, blauwe kaas of pancetta. De smaak is licht bitter en de blaadjes hebben een stevige structuur.

Nootachtig

Notensla of rucola is de laatste jaren enorm populair. De nootachtige en pittige smaak doet het uitstekend in combinatie met zuiderse kaasjes als parmezaan, mozarella en feta.

Eikenbladsla doet van smaak denken aan rucola, maar is iets zachter. De looks heeft deze krop dan weer van de botersla. Lekker in de klassieker met geitenkaas.

Met een stevige bite

Romeinse sla of 'little gem' heeft een leuke vorm en je kunt er alle kanten mee uit: in een Caesar salade of gegrild op de barbecue. Hij heeft een stevige bite.

Zoet

Lollo bionda en lolla rosso: twee populaire Italiaanse slasoorten die heel zacht van smaak zijn. De blaadjes zijn lekker mals. Perfect in een pitabroodje of een wrap.

Partner Content