ijsje

Internethype: gitzwart ijs

Als jij de kans zou krijgen, zou je dit ijsje dan proeven?

Zo zwart als as

Foodblogs en culinaire trendwatchers hebben het de laatste dagen maar over één dessert: de Coconut Ash, een gitzwart ijsje met kokossmaak. Nick Morgenstern, eigenaar van ijssalon Morgenstern’s Finest Ice Cream in New York creëerde dit bizar uitziend ijsje. Zijn geheim? Asresten van een verbrande kokosnoot. Volgens hem geeft het as het ijsje de meest diepe, intense kokossmaak die hij ooit proefde. Verder gebruikte hij ook nog kokosvlokken, kokoswater en kokosmelk. Met andere woorden: moet er nog kokos zijn?

Is het niet ongezond?

Volgens Morgenstern is het ‘m vooral te doen om de smaak, maar het kokosas zou absoluut niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hij beweert zelfs het tegendeel: ‘As van kokosnoten bevat ontgiftende eigenschappen.’

ijsje

Na een beetje opzoekingswerk blijkt het inderdaad niet zo vreemd om aspoeder te vermengen in eten en drinken. Zo vind je het al jaren terug in cocktails en wordt er meer dan eens as gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

Voor mij twee bolletjes graag!

Bron: aol.com. Beeld: Instagram

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."