Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zelf confituur te maken: 5 onmisbare hulpjes

Door De Redactie

Deze 5 hulpjes zijn onmisbaar als je zelf confituur wil maken!

1. Kookpot met dikke bodem

Confituur maken doe je al snel met enkele kilo's fruit. Gebruik hiervoor een grote kookpot met dikke bodem, waarbij het fruit langzaam kan pruttelen zonder dat het verbrandt of overkookt.  

2. Lange, houten lepel

Flink roeren is de boodschap. En er is niets zo vervelend als een kleine lepel uit een pot kokend, fruit te vissen. Gebruik daarom een lange houten lepel met steel van minstens 30 cm.

3. Neteldoek

Als je gelei of jam maakt en het ingekookte vocht daarvoor wil gebruiken, moet je dit eerst filteren met behulp van een neteldoek. Anders krijg je nooit een mooie, heldere gelei.

4.  Schuimspaan

Tijdens het inkoken ontstaat er meestal een schuimlaag op het fruit of komen de fruitpitjes bovendrijven. Die kun je er makkelijk uitscheppen met een schuimspaan.

5. Trechter 

Voorkom knoeien en gebruik een trechter of een maatbeker om je confituur in kleine gesteriliseerde potjes te schenken.