Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zelf pasta maken: ravioli, stap voor stap

Door De Redactie

Zelf pasta maken? Kinderspel! Volg de stappen en je serveert ravioli als een pro...

Het deeg

De perfecte pasta maak je met maar 2 ingrediënten: tarwegriesmaal en ei.

Makkelijk te onthouden:  per ei reken je 100 g tarwegriesmeel

  1. Meng voor 4 personen 200 g hard tarwegriesmeel met 2 volledige eieren en kneed 5 minuten goed door. Verpak de deegbal in plastic folie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg tot een worst en snij deze in gelijke porties. Haal elke portie door de pastamachine die je tot de dunste stand instelt,

Tip!

Geen pastamachine? Geen nood! Rol elke portie deeg zo dun mogelijk uit op een met tarwegriesmeel bestoven werkvlak.

De vulling

  1. Stoof voor 4 personen 250 g ontdooide diepvriesspinazie op in wat boter. Doe dit zonder deksel zodat er zoveel mogelijk vocht uit verdampt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen en druk er al het resterende vocht uit.
  2. Meng de spinazie door 250 g ricottakaas en 100 g versgeraspte parmezaan en kruid goed af met peper en nootmuskaat.

Tip!

Maak de vulling smeuïg, maar zeker niet nat. Anders worden de dunne deegvellen wak en plakken ze aan de ondergrond, als je de ravioli straks laat drogen.

De ravioli

  1. Leg de pastavellen plat op een houten plank en steek er met een dresseerring of ronde steekvorm rondjes uit.
  2. Schep op de helft van de rondjes een hoopje vulling en kwast de randen in met water.
  3. Leg er een tweede rondje bovenop en druk dit goed aan rond de vulling. Druk de randen rondomrond nog even goed samen.

Tip!

Duw bij het aandrukken van het deeg rond de vulling er alle lucht uit, zodat de ravioli tijdens het koken niet openbarsten.

De bereiding

Verse ravioli hebben niet veel nodig. Kies voor gesmolten boter of een lichte tomatensaus en je zit altijd goed.

  1. Kook de ravioli gaar in een grote pan met licht gezouten water.
  2. Smelt een flinke kluit goede boter. Schep de beetgare ravioli rechtstreeks in de boter zodat er wat kookwater meekomt en stoof even op. Kruid goed af met zwarte peper en serveer met verse groene kruiden en geraspte parmezaan.

Tip!

Duw de ravioli af en toe onder met een houten lepel zodat ook de dikkere randen mooi meegaren.

Variëren met de vulling?

Ook de volgende duo's zijn overheerlijk:

  • Krab & ricotta
  • Mascarpone & gerookte zalm
  • Scampi & groene asperges
  • Lamsgehakt & pompoen
  • Geitenkaas & zongedroogde tomaten
  • Feta & olijven