Zo houd je producten vers in de koelkast

Door De Redactie

Net boodschappen gedaan? Dan is het tijd om alles in de koelkast te bewaren. Maar hoe zorg je ervoor dat al die producten vers blijven? Onze handige harry's Yuri en Dries tonen je hoe je met een beetje organisatie je koelkast zo optimaal mogelijk kan benutten!

 

Elke koelkast bestaat uit verschillende compartimenten en het is handig om te weten waar je alles moet zetten om je producten zo lang mogelijk vers te houden. Hoewel de temperatuur in de koelkast over het algemeen onveranderd blijft, is er wel een verschil tussen de vakken onderling. Doordat warme lucht stijgt en koude lucht daalt, kan het bovenste vak soms tot twee graden warmer zijn dan het onderste vak. En dat kan wel eens heel belangrijk zijn als je voedingsmiddelen hebt die snel kunnen schimmelen.

  • Helemaal bovenaan leg je alle ongeopende verpakkingen (zoals stukken kaas), maar ook boter en eieren horen hier thuis, omdat deze producten niet heel koud hoeven te zijn om lekker vers te blijven.

Opgelet met eieren, want ze nemen de geur op van sterk ruikende producten die in de koelkast staan!

  • Een vak lager komen de geopende verpakkingen, tupperware doosjes met restjes van maaltijden en de gebakjes die je al dan niet meteen zou willen opeten.
  • In de vakken aan de deur zet je best alle potjes (yoghurt, mayonnaise, tomatensaus) en dranken zoals melk en fruitsap.
  • Omdat het onderste vak het koelste is, bewaar je hier best de vis, het vlees en je groenten en fruit. Zorg er wel voor dat je de groenten uit te plastic verpakking haalt, want anders wordt het materiaal vochtig en zal het product snel schimmelen. Let er ook op dat het fruit de binnenkant van de koelkast niet raakt, want dan kan het voedsel bevriezen.

Ook op de onderste vakken: flessen witte wijn of cava, zodat ze goed en snel kunnen afkoelen. Want zo'n organisatie verdient wel een glaasje. Proost!

Kijk hier hoe Yuri en Dries hun koelkast vullen!

Partner Content