Zo maak je lekker ijs zonder ijsmachine!

Door De Redactie

Ice, ice baby. Zomer, dat betekent ijsjes eten! Dat zelf ijs maken niet eens zo moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit heerlijke én haalbare recept. Njam!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar voor dit recept heb je slechts drie ingrediënten nodig! Slagroom, gecondenseerde melk en een scheutje whisky. Alles goed mengen met een mixer, nachtje in de diepvries en klaar! Dit is gebaseerd op een recept van de Britse televisiechef Nigella Lawson. Zelf lekker roomijs maken was nog nooit zo makkelijk!

Wat heb je nodig?

    • 280 g gecondenseerde melk
    • 500 ml koude slagroom
    • 2 eetlepels whisky (of andere likeur)

Zo maak je het

      1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmixer. Zet op een lage stand om spatten te voorkomen en zet daarna op een hogere stand. Klop tot je zachte slagroompieken krijgt (dit duurt circa 10 minuutjes).
      2. Doe het mengsel in een cakevorm en bedek met plastic folie.
      3. Plaats minstens 6 uur of een nachtje in de diepvriezer, en klaar!
      4. Heerlijk roomijs met een subtiele hint van whisky. Je kan ook andere smaken toevoegen en experimenteren met chocoladeschilfers, nootjes, caramel…

Bekijk de video

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ben jij een zoetekauw? Probeer dan ook deze kaastaart met Nutella, mmm…

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."