Zure voltreffer in je keuken: azijn!

Door De Redactie

Net zoals olie mag ook azijn niet ontbreken in je voorraadkast. Wij zetten de 3 populairste op een rijtje.

De klassieker

Werkt als bewaarmiddel, maar geeft ook groenten een andere smaak en textuur. Gebruik de azijn bijvoorbeeld om groenten in te maken.

Balsamicoazijn

Is het gefermenteerde sap van Italiaanse druiven. Lekker in salades! Hoe langer de azijn ligt, hoe intenser de smaak. Investeer in een kwaliteitsvolle azijn.

Witte of rode wijnazijn

Heeft een mildere smaak dan gewone azijn en wordt gemaakt van… wijn. Witte wijnazijn wordt vaak gebruikt in een marinade. De rode variant heeft een meer uitgesproken smaak en is lekker in sausjes.

Bron: Libelle 38/2017 – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker:

Op zoek naar een handige azijn- of oliefles?

[lls products=38990|118996|122991]

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."