3 gezinsvriendelijke wandelingen in het Meetjesland

3 gezinsvriendelijke wandelingen in het Meetjesland
Getty Images

Tussen Gent en Brugge ligt een waaier aan te ontdekken landschappen. Wil je graag met je kinderen de omgeving verkennen? Deze 3 gezinsvriendelijke wandelingen in het Meetjesland kun je zo op je vakantieplanning zetten.

‘Mama, zijn we er bijna?’

Je hoeft je vakantiedagen niet te vullen met spectaculaire activiteiten. Een wandeling met het gezin kan nog zo leuk zijn. Pluspunt: Geen gezeur tijdens deze wandelingen, want ze zijn nooit langer dan 8 km. Vooruit met de geit!

Langs knotwilgen en hoevetjes: De oude Kalevallei

Op je pad

Je wandelt langs de dorpen Merendree, Vinderhoute en Lovendegem. Onderweg loop je langs rijen vol knotwilgen en bewonder je romantische hoevetjes. Voor de waterfans hebben we ook goed nieuws: De Oude Kalebeek kabbelt door je wandeling heen. Dit is de ideale route om het landschap van het Meetjesland te beginnen verkennen.

Waar start je?

Starten doe je aan de kerk van Vinderhoute. Volg de bordjes met groene aanduidingen.

Hoe lang is de tocht?

Na zo’n 8 km ben je helemaal rond. Wil je stevig doorstappen? Dan kun je nog een andere lus uitstappen van 7 km. 

Op stap met Boerke: De grenswandelroute

Op je pad

Een interactieve wandeling waarbij je langs de grens tussen België en Nederland wandelt. Onderweg leer je alles bij over hoe die grens net tot stand kwam. Saai? Integendeel! De wandeling is helemaal op maat van kinderen gemaakt. Met de smartphone in de hand kunnen ze QR-codes scannen en meespelen met Boerke’s Bangelijke Quiz.

Waar start je?

Starten doe je aan de kerk Waterland-Oudeman in Sint-Laureins

Hoe lang is de tocht?

Je wandelt 7,6 km. Zijn je kinderen helemaal fan van Boerke? Dan kun je nog altijd terugkeren naar het Meetjesland en de drie andere ‘Op stap met Boerke’-wandelroutes met hem meestappen. 

Ontdek Middelburg: De middeleeuwse wandelroute

Op je pad

Middelburg-in-Vlaanderen was vroeger een heus kasteeldorp. Verwacht je dus aan een tocht door de Middeleeuwen. Je wandelt op de grens van Oost-, West- en Zeeuws-Vlaanderen. Dit is een perfecte wandeling als je graag even over de grens wil piepen. Je wandelt namelijk een heel stuk door Nederland. Eindigen doe je langs de Meulekreeg, waar je langs de herstelde omwalling van het kasteeldorp loopt.

Waar start je?

Parkeer je aan de kerk van Middelburg. De tocht start aan de Kasteelstraat.

Hoe lang is de tocht?

De tocht is niet langer dan 6,7 km. Goed te doen dus, als je voor de eerste keer met je kinderen op pad zou gaan. Je wandelt de route door deze knooppunten te volgen: 54 – 28 – 45 – 53 – 54.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Verras je kinderen ook met deze fijne activiteiten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)