Op avontuur met de kinderen: overnachten in het Meerdaalwoud

Op avontuur met de kinderen: overnachten in het Meerdaalwoud
Getty Images

Niets zo spannend als op avontuur gaan met je kinderen. Nu we onze vakantie vooral dicht bij huis doorbrengen, kan het een leuk idee zijn om te overnachten in de natuur. Onze tip: bivakzone Steenberg aan de rand van het Meerdaalwoud.

Avontuur met je kinderen: tijd voor een bivak!

In België zijn er verschillende bivakzones waar je midden in de natuur kunt overnachten. Het is een leuke manier om je kinderen de kneepjes van het kamperen bij te brengen én je hebt instant het gevoel alsof je ook echt samen de wijde wereld intrekt. Voor een beetje spanning en een heerlijk vakantiegevoel, hoef je dus echt niet naar het buitenland te trekken. Tentje inladen en wegwezen, het is nog zo fijn.

5x daarom moet je zeker eens naar bivakzone Steenberg

Begin je nog maar pas met kamperen en wil je vooral genoeg activiteiten inplannen voor je kinderen? Dan raden we je bivakzone Steenberg aan.

  • De kampeerzone vind je op de noordelijke rand van het Meerdaalwoud en het Heverleebos. Van hieruit kun je perfect wegdromen in het prachtige loofbos.
  • Tijd om je te vervelen is er niet, want je wandelt makkelijk van de overnachtingszone naar de barbecueplaats en speelbos Everzwijnbad.
  • Overnachten op de bivakzone is gratis. Van een goedkope zomervakantie gesproken!
  • Op zo’n 2,5 km van je slaapplaats ligt recreatiepark ‘Zoet Water’. Hier wandel je langs heel wat vijvers en vind je de Minnebron, een bron met gecontroleerd drinkwater.
  • Uitrusten en bijpraten doe je in één van de vele horecazaakjes rondom de vijvers.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer overnachtingsplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)