Getty Images

Laat je gidsen door Brussel: volg deze individuele stadswandelingen

Fan van onze hoofdstad? Misschien vind je deze stadswandelingen door Brussel dan wel een fijn vakantie-idee! Je kunt er makkelijk individueel op inschrijven en je ontdekt de stad op verschillende manieren.

Beleef Brussel: de meest diverse stadswandelingen

Gidsenorganisatie Bruksel organiseert deze zomer elke vrijdagavond en zondagmiddag heel wat verschillende stadswandelingen door Brussel waar je individueel voor kan inschrijven. Erg leuk is dat de thema’s van de wandelingen enorm uiteenlopend zijn, waardoor je misschien wel meerdere wandelingen wil uitproberen.

Benieuwd? Onder andere deze buurten staan op de zomerplanning

De Marollen

Een zomerwandeling over armoede in de stad, mét een heuse ontdekkingstocht door de minder bekende wijken van de buurt. Dat kun je van deze boeiende wandeling op 10/07 verwachten.

De Zavel

De Zavel is een streling voor het oog met haar antiekmarkt, maar ook met haar prachtige herenhuizen en statige gebouwen. Dat en nog zoveel meer kun je op 17/07 ontdekken.

De Leopoldwijk

Vroeger dé wijk waar de allerrijksten van Brussel woonden, vandaag is het een smeltkroes aan talen door de vele Europese expats die er hun intrek namen. Vergaap je op 14/08 aan de vele vernieuwde pleinen en vergeet zeker niet op voorhand even halt te houden aan het Museum voor Natuurwetenschappen.

Anderlecht

Ben je geboeid door Erasmus? Dan raden we je deze wandeling door Anderlecht aan! Op 16/08 ontdek je er waarom de humanist destijds zijn toevlucht zocht in deze buurt. Tijdens je wandeling ontdek je er bovendien meer over het rijke én arme verleden van Anderlecht.

Oud-Molenbeek

Dat Molenbeek een stevige reputatie heeft, hoeven we je vast niet te vertellen. Wil je echter écht te weten komen wat deze buurt net allemaal te bieden heeft en hoe haar geschiedenis in elkaar zit? Dan kun je dat allemaal ontdekken op 21/08.

Benieuwd naar alle wandelingen? Klik hier voor de volledige kalender van deze zomer.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer inspiratie voor je vakantie in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content