Wandelen in je eentje: 3x door het Grote Netewoud

Wandelen in je eentje: 3x door het Grote Netewoud
Shutterstock

In het hart van de Kempen slingeren de Grote Nete en haar zijrivieren door het landschap. Ga er zeker eens in je eentje op ontdekking in bloemrijke graslanden, moerassen en vennen en trek door enorm uitgestrekte bossen. Zalig ontspannend!

Het Grote Netewoud

In De Kempen kun je mooi wandelen langs de rivier De Nete. Sinds enkele jaren is de natuur er flink hersteld en zijn er prachtige natuurgebieden ontstaan waar je écht op avontuur kan. Natuurpunt brengt al die gebieden samen onder één naam: het Grote Netewoud.

Genieten in ‘t groen

Het Grote Netewoud is dé place to be voor wandelaars en iedereen die van de natuur houdt. Beeld je in: een echte trektocht door de bossen, wandelen op een houten brug die tussen de bomen slingert,… en dan moet je de rivier zien over te steken met een bootje, wat een avontuur! Na zo’n survivaltocht kun je lekker smullen van een streekgerecht en geniet je van een overnachting aan de rand van het woud. Wauw!

De wandelingen

Wandeling 1: een stukje échte natuur

Tussen Geel en Meerhout ligt een stukje Kempen zoals je dat nog maar zelden ziet: hectaren landduinen om u tegen te zeggen. Hier kun je wandelen, zandkastelen bouwen of gewoon rondslenteren.  Neem ook een kijkje in de Keyfheide: een avontuurlijk landschap dat garant staat voor een spontane bos- en natuurervaring. Meer info en een wandelplan vind je op natuurpunt.be/belsbroek.

Wandeling 2: zoektocht naar grazers

Door en langs De Vennen stromen de Kleine Hoofdgracht en de Grote Nete, twee visrijke beken. Hier word je getrakteerd op een afwisseling van graslandjes en bossen. Het woord ‘mozaïek’ lijkt wel uitgevonden in De Vennen. Ga op zoek naar de runderen, paarden en schapen die in het natuurgebied grazen. Meer info en een wandelplan vind je op natuurpunt.be/natuurgebied/grote-netewoud-de-vennen.

Wandeling 3: avontuur op en top

Het Griesbroek is het leefgebied van heel wat vogels en ook de groene en de bruine kikker, gewone padden en salamanders. Vanaf de Straalmolen heb je zicht op het cultuurlandschap met kleinschalige landbouw. Je steekt de Heiloop over en zonder je voeten nat te maken, steek je het moerassige gebied door. Daarbij loop je langs een natuurlijke vijver. Steek de rivier over en wandel verder door naaldbos, weiden en broekbos! Meer info en een wandelplan vind je op natuurpunt.be/griesbroek.

Ook zin om die wandelschoenen aan te trekken? Wij alvast wel!

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer wandelplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)