Cultuurtip: fietsen tussen de kunstwerken in Vlaams-Brabant

Cultuurtip: fietsen tussen de kunstwerken in Vlaams-Brabant
Getty Images

Hou je wel van fietsen, maar combineer je een tochtje graag met een flinke streep cultuur? Dan kunnen we je deze fijne fietstocht tussen de kunstwerken zeker aanraden. Een fijne, afwisselende route.

Fruitige kunstroute tussen de boomgaarden

De mooie boomgaardenregio inspireert kunstenaars. Dat zie je meteen als je langs een van de kunstroutes fietst in het mooie Zoutleeuw. In deze fruitstreek vind je verschillende nieuwe kunstwerken, verspreid over je traject. Bovendien scoor je altijd wel ergens een heerlijk – létterlijk – appeltje voor de dorst, in een winkeltje of fruitautomaat.

DE ROUTE

Vertrek op het Provinciedomein het Vinne, Ossenwegstraat 70, Zoutleeuw, en volg dan de knooppunten 191 – 48 – 192 – 25 – 24 – 2 – 3 – 4 – 50 – 1 – 21 – 51 – 33 – 32 – 191.

  • Lengte: 32,5 km
  • Moeilijkheidsgraad: 2/5 (gemakkelijke paden, glooiend landschap)
  • Zeker doen: haal de kunstenaar in jou naar boven en beleef kunst op een verrassende en creatieve manier met vier interactieve opstellingen.
  • Zeker zien: de drie nieuwe kunstwerken in Kortenaken, Geetbets en Zoutleeuw.
  • Bijzonder: verken de uitzonderlijke natuur van domein Het Vinne, wandel er over de knuppelpaadjes bij het grote natuurlijke meer, ga ravotten in de speeltuin of pauzeer op het mooie terras van Bistro Het Vinne.

Tekst: Kathleen Geenen

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer cultuurtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)