Mmmm: op deze adresjes eet je de lekkerste spaghetti bolognaise

Mmmm: op deze adresjes eet je de lekkerste spaghetti bolognaise
Mid adult mother eating spaghetti with her two young daughters

Iedereen heeft wel z’n favoriete adresjes om een heerlijke spaghetti bolognaise te verorberen. Zo klassiek, maar áltijd lekker: dat is een goeie pasta bolo. Wij bundelen voor jou Vlaanderens lekkerste adresjes. Smullen maar!

De Kastart in Gent

Volgens veel Gentenaars de beste spaghetti die er in ‘t stad te vinden is. Aan de oranjeroze saus is veel knoflook en room toegevoegd, wat door de vele bezoekers gesmaakt wordt.
– Onderbergen 42, 9000 Gent. Voor de website klik je hier.

Den Boule in Leuven

De bekendste spaghetti van de studentenstad smul je in studentencafé In Den Boule. Jongeren komen er voor een lekkere pasta met frisse pint, maar ook oud-studenten zijn er meer dan welkom. Proef en oordeel zelf, je zal niet teleurgesteld worden.
– Augustijnenstraat 2, 3000 Leuven.

Verona in Antwerpen

Een Italiaans restaurant dat je alleen al zou bezoeken voor het stijlvolle interieur. Ze hebben er ‘n uitgebreide kaart met verschillende pizza’s en pasta’s, maar een gewone simpele spaghetti bolognaise is er al een topper.
– Oude Koornmarkt 28, 2000 Antwerpen. Voor de website, klik je hier.

Den Trol in Schoten

Nog meer Antwerps lekkers in Den Trol. Ook dit gezellige eetcafé is al dertig jaar een begrip in de streek en daarbuiten. Voor een miniprijsje krijg je een flinke kom spaghetti bolognaise met een pikante touch.
– 
Gelmelenstraat 157, 2900 Schoten. Voor de website klik je hier.

Monk in Brussel

Een sfeervol café met al even sfeervolle muziek, soms live. De zaak werd niet voor niets genoemd naar jazzpianist Thelonius Monk. Verorber er een heerlijke spaghetti bolognaise en geniet van het authentieke interieur. De ideale plek om heerlijk te ontspannen met je vrienden of familie!
– Sint-Katelijnestraat 42, 1000 Brussel. Voor de website klik je hier.

Metropole in Leuven

Deze zaak heeft dringend meer naamsbekendheid nodig, want ook daar smul je overheerlijke spaghetti waar je een berg kaas bovenop krijgt. Het café bevindt zich centraal op de Oude Markt. Spring er dus niet enkel binnen om een terrasje te doen, maar laat je smaakpapillen verwennen.
– Oude Markt 46, 3000 Leuven. Voor de website klik je hier. 

Pee Klak in Strombeek-Bever

Eeuwige topfavoriet van stagiaire Lisa en wereldberoemd in onze Vlaamse contreien. ‘In de Patattenzak bij Pee Klak’ is een bruin café met oerdegelijke spaghetti. Het recept is een goed bewaard geheim. Je kunt er niet reserveren, dus soms sta je er een tijdje buiten in de rij aan te schuiven. Dat zegt genoeg. Ook Stromae kwam er al eens tafelen.
– Oude Mechelsestraat 48, 1853 Strombeek-Bever.

Café Botteltje in Oostende

In de koningin der badsteden vind je ontelbare eet- en drinkgelegenheden. Wil je er het liefst genieten van een lekkere portie spaghetti bolognaise, spring dan zeker binnen bij ‘t Botteltje. Voor niet-pastaliefhebbers is er een uitgebreid aanbod met andere topgerechten. Ook de bier- en jeneverkaart is er zeer uitgebreid!
– Louisastraat 19, 8400 Oostende. Voor de website klik je hier.

Trattoria Novecento in Maasmechelen

Heerlijke, versbereide pasta’s in dit gezellige, authentieke restaurant. Een echte Italiaan zoals ze allemaal zouden moeten zijn. Je waagt je in een interieur in het hartje van Rome, en dat proef je ook.
– Heirstraat 157, 3630 Maasmechelen. Voor de website klik je hier.

De Gulden Valk in Gent

Een brasserie die niet enkel op pasta’s focust, maar wiens spaghettirecept toch to die for is. Met z’n handige ligging op de Vrijdagmarkt ben je ook op wandelafstand van alle bezienswaardigheden in de stad. Twee vliegen in één klap!
– Vrijdagmarkt 22, 9000 Gent. Voor de website klik je hier.

Welke adresjes ga jij proberen? Smakelijk!

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)