Zomers genieten: 5x cocktails met watermeloen

Zomers genieten: 5x cocktails met watermeloen
Getty Images

Warm weer smeekt om een lekkere, frisse cocktail. Heb je deze cocktails met watermeloen al eens geproefd? Superlekker én verfrissend.

Dit zijn alvast onze 5 favorieten!

Cocktails met watermeloen

1 Watermeloen mojito

Bij verse watermeloen hoort een frisse cocktail en mojito past perfect in dat plaatje. Het recept is ook nog eens supermakkelijk. Je maakt gewoon een mojito zoals je het altijd zou doen en op het einde gooi je er wat stukjes watermeloen in. Simpel en lekker.

2 Meloen margarita

De fruitige smaak van watermeloen gaat heel ook heel goed samen met tequila. Dit receptje is de ideale manier om een overrijpe watermeloen op te werken. Gooi het vruchtvlees in de blender, een beetje tequila en ijs erbij en… mmm. Hier vind je het recept.

3 Pepermeloentje

Mag het voor jou al eens iets specialer zijn? Probeer deze cocktail met watermeloen en peper. Je mixt je watermeloen met een beetje citroensap, honing, limoen en zwarte peper en daar doe je een fruitige gin bij. Zie het een beetje als een gin-tonic met peperbolletjes. Als je dat graag drinkt, smaakt dit je gegarandeerd ook.

4 Fruitpunch

Als je een barbecue organiseert, is er niets zo old school als een grote tank fruitpunch. Lekker zomers en enorm verfrissend. Maar nog origineler is om hem gewoon te serveren in je uitgeholde watermeloen! Dat is ook nog eens minder afwas voor jou. Zie hier hoe je het maakt.

5 Martini met watermeloen

Een goede wodka is de perfecte tegenhanger voor die lekker zoete watermeloen. Nog een beetje honing en verse limoen erbij en je hebt een topper. Wel uitkijken, hij is zo lekker dat je er misschien wel een beetje té veel van wil drinken.

Nog meer genieten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)