Heerlijk zomers: 6 recepten voor de lekkerste granita

Heerlijk zomers: 6 recepten voor de lekkerste granita

Granita kan een heerlijk dessert zijn, een verkoelend tussendoortje of zelfs een decadent ontbijt. En deze halfbevroren, zomerse lekkernij is ook nog eens supersimpel om te maken. Met onze 6 recepten maak je heerlijke granita

Op vakantie vind je dit heerlijke tussendoortje vast en zeker, maar blijf je deze zomer thuis? Niet getreurd, je kunt het makkelijk zelf maken thuis. En je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig.

Vanwaar komt het eigenlijk?

Vooral in Italië vind je granita op allerlei marktjes en in ijssalons. Maar de zomerse lekkernij komt oorspronkelijk uit Sicilië. Granita wordt half bevroren tot je de typerende kristalstructuren krijgt. Al die kleine brokjes ijs zijn heerlijk verkoelend, en worden nóg lekkerder als je het een beetje laat smelten. Vooral in de zomer is het erg populair als tussendoortje en dessert. Daarnaast wordt het ook als tussengerecht gegeven om je smaakpalet weer te neutraliseren.

Tip! Probeer eens het typisch Siciliaanse ontbijt: koffiegranita met brioche. Hmm!

6 recepten voor de lekkerste granita

Geen ingewikkelde recepten die veel te lang duren. Dit frisse tussendoortje maak je in een mum van tijd! De basis kan niet simpeler zijn: suiker, water en een smaakje naar keuze. En het moet slechts 4 uur in de diepvries, wat wil zeggen dat je er de dag zelf nog van kunt genieten. Smakelijk!

Nog meer genieten van de zomer

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)