Onmisbare apps voor een citytrip in eigen land

Heel wat mensen maken graag gebruik van de smartphone (waar is dat gezellig terrasje?) tijdens hun reis. Maar wat zijn nu de meest handige apps die je kunt gebruiken voor een citrytrip in eigen land? Wij zochten ze voor je op!

Waar is die wifi?

Of we nu naar Brugge of naar Barcelona reizen, we willen graag zo snel mogelijk weten waar het dichtstbijzijnde wifinetwerk is. Dat kun je makkelijk traceren met de handige app Avast Wi-Fi Finder. Met een druk op de knop zit je zo op een gratis netwerk. Die schitterende selfie post je dus zo op Facebook!

Google PlaystoreAppstore

Op zoek naar de lekkerste gerechten

Soms wil je niet per se op zoek gaan naar het beste restaurant, maar wil je graag genieten van bijvoorbeeld de lekkerste portie stoofvlees met frietjes én zelfgemaakte mayonaise die er in de stad te vinden is. Met de app Foodspotting kun je op zoek gaan naar gerechtjes in de buurt waar jij zin in hebt. Op basis van recensies van andere bezoekers kun je dus snel uitvissen waar je de meest malse carbonades op je bord getoverd krijgt. Smakelijk!

Google Playstore Appstore

Oeps… De weg kwijt!

Wist je dat er heel wat handige apps bestaan waarbij je vooraf al de landkaarten van je bestemming kunt downloaden? Je hoeft dus geen plattegrondje van Hasselt mee te zeulen, want die kaart kun je in een mum van tijd downloaden op je smartphone via de app CityMap2Go. Download de kaarten voor je vertrekt en bekijk ze daarna offline terwijl je de buurt aan het verkennen bent. Nu naar links, of neen, naar rechts!

Google PlaystoreAppstore

Wanneer de nood het hoogst is

Je kent het wel, je bent al de hele dag de stad aan het doorkruisen en plots voel je dat je toch wel heel dringend moet plassen. Maar waar kun je in hemelsnaam zo snel een toilet vinden? Via je smartphone natuurlijk! Met de gratis app Hoge Nood ben je maar een paar klikjes verwijderd van je dringende plaspauze.

Google PlaystoreAppstore

Een toeristische pocket in je smartphone

Heel wat steden hebben eigen apps met allerlei toeristische weetjes die handig kunnen zijn voor je tripje. Maar ook heel wat plaatselijke festivals en evenementen hebben een app met alle nodige info. De website Appstublieft.be verzamelde alle mogelijke toeristische apps in Vlaanderen. Da’s dan weer een boekje minder om mee te zeulen!

Nog op zoek naar een leuke kindvriendelijke citytrip in eigen land? Dan is dit tripje in Antwerpen zeker het bekijken waard.

Deze uitstapjes zijn ook meer dan de moeite:

Partner Content